Inloggen | Registreren

Kookpannen

Kookpannen

In de professionele keuken zijn goede kookpannen onontbeerlijk. Het is handig om voor de bereiding van elk gerecht een specifieke pan ter beschikking te hebben. Wij hebben een uitgebreid assortiment in diverse modellen en maatvoeringen. Er is keuze uit diverse materialen zoals RVS, gietijzer of aluminium.

Sorteer op


Een van de meest gebruikte materialen voor pannen is RVS of roestvast edelstaal. RVS is een zeer veelzijdig materiaal en daarom zeer geschikt voor pannen: het is goed vormbaar, kan tegen hoge temperaturen, is hard en geleidt warmte redelijk goed. Daarnaast kan het materiaal goed tegen zuren zoals die in eten voorkomen. Bij pannen van RVS wordt vaak de term ‘edelstaal’ genoemd, dit betekent dat de pan gemaakt is van veredeld staal; staal verrijkt met andere materialen om het roestvast of roestvrij te maken. RVS wordt ook wel Inox genoemd en is voornamelijk gemaakt van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Bij RVS pannen wordt vaak een getal genoemd zoals ’18/10′, dit betekent dat het RVS 18% chroom en 10% ­nikkel bevat. Roestvast edelstaal moet minimaal 11,5% chroom bevatten om ‘roestvast’ te mogen heten, een pan met als aanduiding 18/10 mag dus met recht ‘roestvast’ of ‘RVS’ genoemd worden.

RVS pannen met een sandwichbodem
De sandwich bodem is speciaal ontworpen voor het koken op inductie. Doordat RVS van zichzelf warmte niet optimaal geleidt wordt vaak de bodem van RVS pannen uit laagjes opgebouwd (sandwichbodem). Fabrikanten produceren inmiddels kookpannen dat 3-laags (tri-ply), 7-laags, 9-laags en zelfs 12-laags is. Het voordeel van de meerdere lagen is de optimale warmtegeleiding, maar ook zorgen de meerdere lagen ervoor dat kromtrekken van de pan wordt voorkomen. Doordat meerdere metalen worden gebruikt in een multi-laags bodem werken deze pannen ook op inductie: er worden metalen in de bodem verwerkt die magnetiseerbaar zijn. Een combinatie van aluminium of koper en roestvrijstaal in drie lagen opgebouwd levert duurzame goed geleidende pannen op. Tri-Ply pannen zijn opgebouwd uit drie lagen metaal, de buiten laag is van RVS, de tussenliggende laag is van extreem goed geleidend giet-aluminium of koper, en de binnen laag is weer van RVS. Het grote voordeel van Tri-Ply pannen is de extreem goede geleiding, omdat de Tri-Ply pannen ook aan de zijkant van de pan heet worden. Hierdoor heb je minder kans op aanbakken, wordt het voedsel gelijkmatiger verwarmd en zijn de pannen energiezuinig. Het bespaart zowel kooktijd als energie. Deze pannen hebben een hogere aanschafprijs. Hier staat echter tegenover dat de pannen een lange garantietermijn hebben en uitblinken in duurzaamheid, ze gaan ondanks intensief gebruik zeer lang mee en zijn vaatwasmachinebestendig.

  • Duurzaam
  • Sandwichbodem zorgt voor optimale warmtegeleiding
  • Geschikt voor alle warmtebronnen
  • Vaatwasmachinebestendig
  • Beschikbaar in veel vormen en maten
  • Geen antiaanbaklaag (minder geschikt voor de bereiding van eiwithoudende producten)
  • Kan ongeschikt zijn voor mensen met allergieën/intolerantie voor metalen zoals nikkel en chroom.

Pannen van RVS zijn zeer geschikt voor koken met water, zoals het koken van groente, aardappelen, rijst of pasta in water en het dichtschroeien van vlees.

 

 

Schoondergang Van Zwanenburg, uw partner in keukenartikelen.

Schoondergang Van Zwanenburg is meer dan een groothandel. Al ruim 175 jaar zijn wij de specialistische Non-Food leverancier. We gaan voor partnership en vakmanschap. Ervaring leert dat we de kennis en expertise hebben om een uitgebalanceerd assortiment voor de gedekte tafel en de professionele keuken in de juiste prijs kwaliteit verhouding voor u tot in detail samen te stellen.

© 2024 Schoondergang van Zwanenburg
Realisatie: Urban Heroes

Storing? Bel +31(0)88 7890123